Mijn favorieten

Taxaties

Waarom een taxatie?
Een taxatie van een woning of een bedrijfspand geeft u inzicht in de waarde van het pand. Een taxatie is van belang bij:
  • Een voorgenomen aan- of verkoop,
  • Een verbouwing of uitbreiding,
  • Financiering / hypotheek / Nationale Hypotheek Garantie,
  • Specifieke doeleinden ( belastingaangifte, echtscheiding, planschade, onteigening, contra-expertise in het kader van de WOZ etc).
Een gedegen taxatie geeft u inzicht in de actuele marktwaarde van een woning en mag enkel worden uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur.
In veel gevallen zult u een taxatie nodig hebben als u een woning heeft aangekocht. Deze taxatie is onder andere noodzakelijk voor de hypotheekverstrekker als onderdeel van het dossier van uw hypotheekaanvraag. Afhankelijk van uw financieringsvorm en hypotheekverstrekker kunnen er aanvullende eisen worden gesteld aan het soort taxatierapport dat uw nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld een NWWI of NHG taxatie zijn. Uw hypotheekadviseur kan aangeven welk soort taxatie u nodig heeft.
Wij zijn aangesloten bij het NWWI en staan ingeschreven in het VastgoedCert Register, waardoor wij werken volgens een gestandaardiseerde taxatiemethode. Het NWWI controleert zowel de taxateurs als de taxaties zelf. Daarmee is de kwaliteit van een taxatie met het NWWI-keurmerk gegarandeerd.
Wilt u meer weten over het waarderen van onroerend goed of een afspraak maken voor een taxatie, neemt u dan contact met ons op.